5 herdenkingsmonumenten

Voor de Oud-strijders van Herent

We werden gevraagd door de gemeente van Herent voor het maken van 5 monumenten ter nagedachtenis van de Oud-strijders van Herent.

We dienden een projectvoorstel in om deze monumenten te maken met natuurlijke blauwe hardstenen die Stad Leuven ons had aangeboden om te recupereren.

Deze Stenen zijn afkomstig van het het Martelarenplein aan het Station van Leuven, Tijdens de renovatie van het plein en de ondergrondse parking zijn verschillende grote stenen op een natuurlijke manier gebarsten. Deze natuurlijke barsten symboliseren volgens ons op een mooie manier de harde tijden waar onze Oud-strijders gevochten hebben in de twee wereldoorlogen. De metalen zuilen met namen op zijn gemaakt uit Cortenstaal door All Laser Technics. Cortenstaal is een weerbestendige metaallegering met een mooie roestige uitstraling.

Wij danken iedereen die heeft mee gewerkt; de input van de Oud-strijders vereniging, de Heemkunde kring, All-laser Technics voor het laseren van al het metaal, alle vrijwilligers die hebben meegewerkt van ontwerp tot uitvoering, in het bijzonder Lotte Falter AKA Warsnoes voor het design van de zuilen en Mick Goddevriendt voor de ontwerpschetsen. En natuurlijk danken we de gemeente Herent voor het vertrouwen voor het uitwerken van dit prachtige project!

Wat een proces dit was! Zie hier hoe dat we de stenen omtoveren tot afgewerkte monumenten:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart 0
Geen producten in je winkelwagen